Glutenfri frukostfralla

Mjölk- och glutenfri frukostfralla. En sådan fralla som kan passa alla, även de som inte tycker vegetariska proteiner är särskilt balla. Förutom friheten från gluten, socker och mjölkprodukter bjuder frallorna på nybakade lukter. Glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt En glutenfri produkt behöver inte vara mer hälsosam än någon annan, även om detta skulle antydas. Tar man bort […]

Bananbröd

Ett bananbröd, aka kaka, lätt är det i varje fall att baka och väl låter det smaka. Ett bananbröd med mjuk konsistens men med ett tuggmotstånd som förtäljer att nötter och frön är ingrediens. Ett bananbröd som innehåller mjöl och även om mjölet är varken sikt eller vitt, är det knappast glutenfritt. Däremot är bananbrödet sockerfritt […]

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa, den gåtfulle, hamnar ofta i skymundan av både sås, biff och bulle men bakad enligt följande recept kan den återta rampljuset och bära en hel rätt. Ingredienserna i vår smet för tankarna till köttbulle, men sedan formas smeten till en rulle. Väl inne i ugnen klarar sig en köttfärslimpa på egen hand, bara det […]

Bananpannkaka

Bananpannkaka kan lagas på en rad olika sätt. Om enkelt, hälsointressant och gott, är din lott, tror jag att denna bananpannkaka kan vara nåt. Sötman kommer från en gul-brun prickig frukt, istället för någon raffinerad produkt. Genom vattenlösliga fibrers existens, bidrar nästa ingrediens till en bananpannkaka med eftersträvad konsistens. Fritt från gluten, mejerier och tillsatt socker […]

Persiljepesto med parmesan

Persiljepesto på äkta parmesan och lätt rostade solrosfrön, blir inte bara god utan också grön. Peston som sådan fungerar lika väl som smakförhöjare på en kall sås eller pasta och kan tillredas långt i förväg för den som vill slippa hasta. Snabbt, gott och lätt, en persiljepesto med många rätt.   Näringsberäkning (ungefärliga och avrundade […]

Lax med persiljepesto

Lax prydd med persiljepesto på äkta parmesan och lätt rostade solrosfrön blir inte bara god utan också grön. Peston som sådan fungerar lika väl som smakförhöjare på kall sås eller pasta och kan tillredas i förväg för den som vill slippa hasta. Låter nu persiljepesto spela rättens stjärna men för ett lyckat slutresultat på tal […]

Chokladmousse med avokado

En bitterljuv chokladmousse för två, som får både själ och hjärta att må. Ingredienserna är få och chokladmoussen kan ses som rå. Att väl fullmogen avokado här stoppas från matsvinn, blir i sammanhanget en win-win. Fritt från gluten, socker, mejerier Avokado som lutar åt det övermogna hållet får som huvudingrediens i denna chokladmousse en ny […]

Rå havregrynsgröt

Tidigare levande, nu rå, vad ska de nästa gång hitta på? Nytta med föda som inte värms upp kommer här att sättas under lupp tillsammans med receptet på en Rå Havregrynsgröt där den lena konsistensen varvas med fruktiga gupp. Fritt från gluten (om glutenfria havregryn), socker och mjölkprodukter. Levande föda eller råkost (eng. Raw Food) […]

Hummus

Om ärtans förträfflighet är det redan många som vet. Den har en nötig ton, len konsistens och förser dig med näring utan nonsens. För den som en ärtig röra önskar göra till en rätt, föreslås denna Hummus lätt. Är du lik undertecknad toka, kan du själv blötlägga kikärtor och sedermera låta dem koka. Annars finns färdiga […]

Rödbetssallad

På hösten borde det vara närmast en lag att frossa i betor av alla de slag. Rödbetan hittas ofta inlagd i söt lag. Denna Rödbetssallad är ur både smak och näringsaspekt fullkomligt komplett och tål därför att ätas som en enskild vegetarisk rätt men salladen även utgöra tillbehör, lekande lätt. Innehåller mjölkprodukter   Näringsvärde (Ungefärliga […]