Kikärtsbiffar

Glöm en lång lista med ingredienser som saknar vanliga referenser och omständiga moment som kräver specialistkompetenser. Här ett enkelt recept på välgörande, extremt prisvärda och väldigt goda kikärtsbiffar som vilken dag som helst i köket (och kassan) kliffar…

Ät gärna animalier av alla de slag men se då till att kvaliteten är bättre än bara bra. Den högsta kvaliteten kostar givetvis betydligt mer men låt priset inbjuda till en större variation i köket och begränsning utav köttkonsumtionens kvantitet så kan ett plus ett faktiskt bli tre…

Recept kikärtsbiffar
Ingredienser

  • 1 1/2 dl torkade kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 styck kalla kokta potatisar med skal
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk kruspersilja
  • Chili efter styrka och smak
  • Saft och cest från 1/2 citron
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Havssalt

Olivolja till stekning.

Gör så här;

Kvällen innan (8-10 timmar) blötläggs kikärtorna i minst dubbla mängden vatten, låt stå i kyl. Koka kikärtorna mjuka i lite nytt och lättsaltat vatten, cirka 1h, låt svalna.

Mixa samtliga ingredienser till en jämnare smet, med hjälp utav en matberedare. Forma smeten till 6-8 biffar och stek gyllenbruna i panna eller ugn (175-200 grader). Klart!