En riktig PT utbildning nära dig!

Bland oseriösa utövare och utbildningar med uppenbar hittepå-nivå är det nu dags att rensa i leden så att yrkets kvalitetsstämpel kan bestå. Nu behöver du inte längre resa till Stockholm för att gå en riktig PT utbildning och licensiera dig till Personlig Tränare genom Personal Training School. Detta är tillfället som du har väntat på!

Om Personal Training School 

Personal Training School har sedan 1995 varit det självklara valet för blivande Personliga Tränare som efterfrågar ett komplett utbildningsprogram, kvalitetssäkrat och certifierat Ö V E R högsta internationella standard. Med mer än 20 års erfarenhet har skolan nu utbildat Personliga Tränare utifrån visionen om att män och kvinnor i alla åldrar som vill träna målinriktat, oavsett individuella fysiska förutsättningar och behov, ska kunna få trygg, säker och regelbunden vägledning. Kärnan i verksamheten är PT-utbildningar, från grund- till specialistnivå.

För att kunna erbjuda sina genuina och kvalitetssäkrade utbildningar till fler blivande Personliga Tränare har skolan nu tagit fram utbildningen Grund PT. En utbildning som lanseras på en ort närmare dig.


Om Grund PT

Utbildningen är indelad i en teoretisk del, en praktisk del samt examination på både de teoretiska och de praktiska kraven. Efter godkänd examination uppfyller deltagarna kraven för licensiering enligt EHFA standards EQF level 4.

– Teori Grund PT

Består utav totalt 4 lärarledda heldagar med grundläggande kunskapsteori i anatomi, fysiologi, närings- och träningslära samt i yrkesrollen Personlig Tränare. 

 • Anatomi; skelett och leder, muskelsystemet
 • Fysiologi; muskelfysiologi och träningseffekter
 • Näringslära; näringsämnena, energisystemet
 • Träningslära; träningsupplägg och teorier
 • Yrke Personlig Tränare; kommunikation och teorier

– Praktik Grund PT

Består utav totalt 3 lärarledda heldagar med praktik i gym som varvas med teoretiska inslag. Dagarna avslutas med den praktiska examinationen. 

 • Funktionell anatomi
 • Muskler i rörelse
 • Principer för träningsprogram
 • Introduktion till styrketräning
 • Flexibilitet
 • Kontraindikationer på träning

Läs mer om utbildningen Grund PT och anmäl dig till nästa utbildningstillfälle via Personal Training School. Skolan erbjuder givetvis hjälp med finansiering.

Grund PT nu nära dig!

Som jag nämnde tidigare erbjuder nu Personal Training School sin utbildning Grund PT – tränarutbildningen som berättigar godkända deltagare till titeln internationellt licensierad Personlig Tränare – på fler orter än i Stockholm. För att möjliggöra den utökade etableringen har skolan anförtrott rollen som utbildare till några få noggrant utvalda och sedermera av skolan godkända Personliga Tränare. Profiler som innehar en bred erfarenhet av yrket, kunskaper inom pedagogik och specialistkompetens inom flera områden.

I onsdags var jag inbjuden till ett möte uppe i Stockholm med Alan Bergström, grundaren till Personal Training School. När jag gick därifrån hade jag svårt att sluta le. Jag ringde med ens min man för att berätta den nyhet som precis landat i min famn men under samtalet blev det bara fragment som jag lyckades haspla fram. Jag fick lägga på och ringa upp honom senare. Skolan har anförtrott mig med uppdraget att utbilda och examinera nästa generation av Personliga Tränare. Ett riktigt hedersuppdrag som jag kommer att kunna utföra på min hemmaplan.

Utbilda dig till Lic. PT med mig som lärare och examinator!

Redan i april månad är det första utbildningstillfället planerat i Falköping. Totalt har jag lämnat 15 platser öppna för anmälan som stängs 3 veckor innan utbildningsstart. Anmälan till och hjälp med finansiering utav utbildningen sker genom Personal Training School. Det är deras utbildning ni går. Välkomna!